Zoeken

0

Rode bietensoep

Type gerecht: 
lunch
voorgerecht
Bereidingstijd: 
40 - 50 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
4
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
0.5

Ingrediënten:

Groenten & fruit1 dikke preistengel - 1 dikke rode biet of 2 kleine - enkele blaadjes verse munt
Eiwitten2 tot 4 eetlepels Griekse yoghurt
Vloeistoffen1 liter groentebouillon
Extrasojasaus - een snuifje peper
Tips: 

Dien de soep op in een wit kommetje en schep er net voor het opdienen een eetlepel Griekse yoghurt in. Werk af met fijn gesnipperde verse munt.

Bron: 

EQ3 mentor Petra Vaes

Bereidingswijze: 
  • Breng 1 liter water aan de kook samen met het bouillon blokje, tijm en laurier.
  • Schil en rasp ondertussen de rode biet.
  • Maak de ui en de prei schoon en snij deze in kleine stukjes.
  • Voeg de rode biet, de prei en de ui toe aan het kokende water en laat zachtjes koken gedurende 45 min.
  • Mix de soep en breng verder op smaak met een scheutje sojasaus.
Allergenen: 
  • soja
  • melkeiwit
  • lactose
Share this on:
Back To Top