Zoeken

0

Verrassende pompoensoep

Type gerecht: 
lunch
voorgerecht
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
4
Soort: 
vegetarisch
vlees/gevogelte
EQ3valenten: 
1

Ingrediënten:

Groenten & fruit1 grote ui - 2 wortelen - 1/2 kilogram verse of diepvries pompoenblokjes - verse koriander
Eiwitten12 rivierkreeftjes
Vloeistoffen1,2 liter water
Extra2 blokjes ontvette kippenbouillon - 1 koffielepel kerriepoeder - peper
Tips: 

Snipper de koriander fijn en schik deze met de overgebleven pompoenblokjes en de rivierkreeftjes in een diepbord. Bestrooi de rand van het bord met wat kerriepoeder. Dien de borden zo op en schenk pas aan tafel de soep erover.

Check altijd de verpakking van de kippenbouillon. Sommige bevatten namelijk gluten.

Menu suggestie: 

glutenvrije bouillon

Bron: 

EQ3 recept

Bereidingswijze: 
  • Snij de ui en de wortelen fijn. Hou 4 eetlepels pompoenblokjes apart.
  • Breng de ui, de wortelen en de overige pompoenblokjes in een grote kookpan en voeg een goeie bodem water toe.
  • Laat een 5 tal minuten sudderen.
  • Voeg de rest van het water en de ontvette kippenbouillon blokjes toe en laat ong. 15 minuten koken.
  • Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en kerriepoeder.
Allergenen: 
  • schaaldieren
  • gluten
Share this on:
Back To Top